Maak kennis met: Leo Swart

Share

Bestuurslid BON

Leo Swart werkt als zelfstandig Cresultant aan samenwerkingen in de breedste zin van het woord. Als bestuurslid van BON zet hij zich in om de sector te verduurzamen. “Samenwerken is het leukste en tegelijkertijd het meest uitdagende wat er is. Duurzaamheid wordt pas beloond als het eind van de keten het begrijpt. Voor een verduurzaming van de sector hebben we de gehele keten nodig, van producent tot retailer. Dat is mijn belangrijkste doel als bestuurslid van BON, die samenwerkingen tot stand brengen.”

 

Kun je wat meer over jezelf vertellen?
“Ik ben 52 jaar, getrouwd met Simone en samen hebben we 3 geweldige zonen. Ik ben al jaren werkzaam in de tuinbouwsector en een aantal jaar geleden ben ik mijn eigen bedrijf Cresultant gestart. In mijn vorige functie als commercieel directeur bij Modiform had ik al een passie voor het verbinden van bedrijven en zocht ik vaak de samenwerking op. In mijn huidige werk doe ik niet anders, geweldig! Door verbindingen te leggen breng ik partijen dichter bij elkaar.  Door deze nieuwe (strategische) samenwerkingen draag ik zorg voor het gezamenlijke doel van die samenwerking als neutrale partner. Successen behaal je samen, dat is een van mijn belangrijkste kernwaarden. 

Waarom heb je ervoor gekozen bestuurslid te worden van BON?
“Vanaf de geboorte van BON ben ik actief als ambassadeur en om dat kracht bij te zetten heb ik een bestuursfunctie aanvaard. Ik geloof dat verduurzaming van de sector alleen maar succesvol kan worden door dit keten breed op te pakken. Ik kijk uit naar het moment dat we als sector gezamenlijk laten zien hoe milieubewust er al geproduceerd en gehandeld wordt. Dus niet meer verdedigen maar bewijzen. Footprinting is hiervoor het ultieme middel. Ik hoop door mijn bestuursfunctie in BON een bijdrage te leveren in dit belangrijke proces.”

Hoe zie jij de toekomst van BON
“Wij hebben onszelf als doel gesteld dat de stichting BON over 5 tot 10 jaar overbodig is. Footprinting is dan een gemeengoed dat voor de gehele tuinbouwketen in kaart is gebracht en is geaccrediteerd. Ik hoop dat we dan terugkijken en denken; hoe konden we vroeger zonder?”

Wat draag je zelf bij aan een duurzamere wereld?
“Naast dat ik me passioneel inzet voor BON, probeer ik in mijn huidige leven ook de nodige aanpassingen te maken. Zo scheiden we het afval, denken we bewust na over aankopen die we doen en proberen we steeds vaker apparaten te repareren in plaats van weg te gooien. Ik zie dat dit bij onze zoons al veel meer van nature gaat. De nieuwe generatie groeit hier opnieuw mee op. 

 

Nieuws
Benefits of Nature is klaar voor de toekomst
Een vernieuwd bestuur en een nieuwe strategie vraagt ook om een nieuwe website. Met een nieuwe, frisse look & feel is Benefits of Nature...
Lees meer
Maak kennis met: Leo Swart
Leo Swart werkt als zelfstandig Cresultant aan samenwerkingen in de breedste zin van het woord. Als bestuurslid van BON zet hij zich in om...
Lees meer
Maak kennis met: Karolien Tesselaar
Karolien is 35 jaar en woont samen met haar man en drie kinderen in Luttelgeest naast hun snijbloemenbedrijf Tesselaar Alstroemeria. Al jaren zet zij...
Lees meer