Footprinting

Waarom is footprinting belangrijk?

Steeds meer consumenten en milieuorganisaties vragen naar bewijs omtrent duurzame productieprocessen. Steeds meer retailers willen zeker zijn dat hun producten voldoen aan de wensen van de consument. Footprinting zorgt voor de ultieme transparantie. Telers en toeleveranciers maken hiermee de milieu-impact inzichtelijk én kunnen verbeteringen laten zien.  

Naast transparantie kan er onderbouwd worden gecommuniceerd over duurzaamheid, bijvoorbeeld over de lage impact van een product of de verbeteringen van een productielocatie. Deze communicatie is zowel B2B als B2C interessant. Een duurzaam product kan een goed argument zijn richting zakelijke klanten. Consumenten hechten ook steeds meer waarde aan een duurzaam product. Uit onderzoek blijkt dat de afzet van duurzame producten de afgelopen jaren met circa 10% is toegenomen.

Hoe ga ik aan de slag?

Efficiënt verduurzamen begint met meten: hoe duurzaam is het bedrijf? Door te meten wordt inzicht verkregen in waar het snelst, goedkoopst en gemakkelijkst kan worden verduurzaamd.

Het kan zo simpel zijn als overschakelen op duurzame energie of het ene bestrijdingsmiddel te vervangen door het andere. Dit weten we door eerst te meten!

Footprinting is de tool om het productieproces en daarmee de bedrijfsvoering milieu vriendelijker te maken. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.