Maak kennis met: Karolien Tesselaar

Share

Bestuursvoorzitter Benefits of Nature

Karolien is 35 jaar en woont samen met haar man en drie kinderen in Luttelgeest naast hun snijbloemenbedrijf Tesselaar Alstroemeria. Al jaren zet zij zich in voor een duurzamere samenleving. “Er liggen zoveel kansen voor bedrijven maar alles begint bij een nulmeting. Met footprinting worden verbeteringen écht inzichtelijk gemaakt en het zorgt voor transparantie. Dit is wat mij betreft de tool voor een duurzamere sector. Daar zet ik me keihard voor in!”

Sinds april ben je voorzitter van BON. Wat is voor jou de reden geweest om toe te treden tot het bestuur?
“Ik mis versnelling op het gebied van duurzaamheid in de sierteelt. Er wordt veel met dit woord ‘gewapperd’ maar inhoudelijk kom je er niet achter wat duurzaamheid dan exact inhoud. Het is een containerbegrip geworden. Voor mij geeft footprinting heel duidelijk weer waar een bedrijf en/of product staat en hoe er verbeterd kan worden. Ik zet me er dan ook heel graag voor in om footprinting als gemeengoed en standaard in onze sector te krijgen om transparant te zijn en daadwerkelijk te verbeteren!”

Wat doe je naast BON nog meer?
Ik ben opgegroeid op een akkerbouwbedrijf in Luttelgeest en heb het organiseren al vanaf jongs af aan mee gekregen. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik naast mijn werkzaamheden bij Tesselaar in verschillende besturen actief ben (geweest).  Bij Tesselaar ben ik verantwoordelijk voor duurzaamheid, marketing, deels certificeringen en een groot stuk facilitaire zaken. Ik heb daarnaast zitting in de duurzaamheidscommissie van Royal Flora Holland en ik ben voorzitter van de promotiecommissie en productcommissie alstroemeria. 

Hoe zie je de toekomst van BON? 
Ik geloof dat over een aantal jaren footprinting net zo normaal is geworden als beeldveilen en je behaalde certificaten getoond worden op de klok en op de verkooopsystemen. Met je footprintcijfer geef je als leverancier de klant de keuze om te kiezen voor duurzaamheid. 

Wat draag je zelf bij aan een duurzamere wereld? 
Privé gezien scheiden wij 100% ons afval en letten we kritisch op nieuwe spullen die we kopen: hebben we het echt nodig? Ik doe al jaren aan “Kleding Swappen”. Met een club meiden ruilen we onderling kleding. Zo blijft mijn kast opgeruimd, en heb je iets nieuws in de kast hangen zonder dat er iets nieuws geproduceerd moet worden. Verder rij ik volledig elektrisch.  

 

Nieuws
Benefits of Nature is klaar voor de toekomst
Een vernieuwd bestuur en een nieuwe strategie vraagt ook om een nieuwe website. Met een nieuwe, frisse look & feel is Benefits of Nature...
Lees meer
Maak kennis met: Leo Swart
Leo Swart werkt als zelfstandig Cresultant aan samenwerkingen in de breedste zin van het woord. Als bestuurslid van BON zet hij zich in om...
Lees meer
Maak kennis met: Karolien Tesselaar
Karolien is 35 jaar en woont samen met haar man en drie kinderen in Luttelgeest naast hun snijbloemenbedrijf Tesselaar Alstroemeria. Al jaren zet zij...
Lees meer