Druk bezochte 1e Meet en Focus 2020

Share

Stimuleren footprintberekening in tuinbouw cruciaal voor duurzaamheid

Afgelopen dinsdag mocht stichting Benefits of Nature (BoN) zich gesterkt weten met een grote interesse in het onderwerp hortifootprint. Tijdens een Meet & Focus bijeenkomst bij servicepartner Royal Lemkes in Bleiswijk waren ruim 100 leden en geïnteresseerden aanwezig.

Michiel de Haan, Alice van Veen en Elise Wieringa namen de aanwezigen mee in de intrinsieke motivatie om beter, zuiniger en duurzamer zaken te willen doen. Om iets bij te dragen aan de wereld. Bij Royal Lemkes maken ze deze ambities concreet door met hun klanten om tafel te gaan, inzicht te krijgen in hun beleid, ambities en wet- en regelgeving, en dit te vertalen naar werkbare situaties voor de telers. Commercieel Manager Van Veen: “Bloemen- en planten zijn maar een klein onderdeel van de omzet bij retailers. Daarom moet alle informatie die wij, als kwekers en toeleveranciers ze verstrekken, volledig kloppen.” Het bedrijf roept dan ook op, om allemaal de milieufootprint van je product te berekenen om toekomstbestendig te zijn!

Sander van der Vaart van F.N. Kempen vulde het verhaal aan door te stellen dat het berekenen van de milieufootprint in onze sector redelijk complex is, maar dat het echt een change of mind wordt, waardoor je op een andere manier gaat ondernemen.

Stichting Benefits of Nature bestaat sinds april 2019 uit een nieuw bestuur en slaat daarmee een nieuwe koers in. De stichting stelt zich ten doel hét communicatie- en inspiratieplatform te zijn voor de gehele NL tuinbouw voor footprinting. En zet zich in voor een uniforme en verifieerbare standaard voor footprintberekening. Naast het delen van good practices, showcases en inspirerende voorbeelden uit andere sectoren, geeft Benefits of Nature ook tekst en uitleg en verwijst en verbindt partijen aan elkaar. Leden leren van elkaar en zo wordt er van binnenuit de sector verduurzaamd

Nieuws
Maak kennis met; Carlo van den Berg
“Duurzaam ondernemen houdt niet op bij het hebben van een lage milieu belasting. Ook mens en maatschappij zijn hier onderdeel van."
Lees meer
Druk bezochte 1e Meet en Focus 2020
Stimuleren footprintberekening in tuinbouw cruciaal voor duurzaamheid
Lees meer
Benefits of Nature is klaar voor de toekomst
Een nieuw bestuu, een nieuwe, frisse look & feel. BON is klaar voor de toekomst.
Lees meer